Η 3η ανάρτηση για το σχέδιο πόλης της Αμαλιάδας

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι πολίτες της Αμαλιάδας για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, στα πλαίσια της τρίτης ανάρτησης των διαγραμμάτων και των πινάκων που αφορούν στην επέκταση του σχεδίου πόλης, για το οποίο εκπονείται η πράξη εφαρμογής.

Η τρίτη αυτή ανάρτηση θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των αναρτήσεων και η διαδικασία εισέρχεται στην τελική φάση για την κύρωση της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης, που θα δώσει άλλη αναπτυξιακή ώθηση στον χάρτη της Αμαλιάδας.

Για το αραιοδομημένο τμήμα

Κύρια επιδίωξη αυτή τη στιγμή, είναι να δηλωθούν όλες οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο αραιοδομημένο τμήμα της επέκτασης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα κατοχυρωθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας και θα υπάρξει πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αυτή τη στιγμή υπολείπεται να δηλωθούν 250 ιδιοκτησίες και η υπηρεσία του δήμου έχει καταφέρει να εντοπίσει τους 60 ιδιοκτήτες, γι’ αυτό και κάνει έκκληση προκειμένου να προσέλθουν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου όσοι δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα 2,5 τελευταία χρόνια, προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, αφενός για να απεγκλωβίσουν την υπηρεσία κι αφετέρου για να προστατεύσουν και οι ίδιοι τις ιδιοκτησίες τους.

Μεγάλα οφέλη

Η μελέτη εφαρμογής ανατέθηκε το 1992 και έρχεται ουσιαστικά να εφαρμόσει την πολεοδομική μελέτη που εγκρίθηκε το 1992. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που θα αποφέρει πολλά οφέλη μακροπρόθεσμα και σαφέστατα θα συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα διάνοιξης κοινόχρηστων χώρων, οδών, θα γίνουν έργα υποδομής, θα απεγκλωβιστούν δεσμευμένες ιδιοκτησίες.

Η ανάρτηση έχει γίνει στο γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας και την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα έχει η μηχανικός κα Νία Σαρακίνη.